کد مطلب : 8273 تاریخ مطلب : 1395/12/21

زند خبر داد: استفاده از ظرفيت هاي سازمان هاي مردم نهاد در بازرسي هاي اتاق اصناف

رئيس اتاق اصناف مرکز استان مرکزي با اشاره به اينکه از ظرفيت هاي سازمان هاي مردم نهاد به منظور نظارت و بازرسي بهتر بازار شب عيد استفاده خواهيم کرد گفت: در اين طرح، بازرسان سازمان هاي مردم نهاد به صورت نامحسوس تخلفات را به اتاق اصناف گزارش مي کنند.

اراک امروز؛ جمشيد زند رئيس اتاق اصناف مرکز استان مرکزي در جلسه همکاري سازمانهاي مردم نهاد با بازرسي و نظارت اتاق اصناف گفت: در بحث بازرسي و نظارت بر اصناف کليه بازرسي ها و نظارت ها به اتاق اصناف بر مي گردد.

زند با بيان اينکه اتاق اصناف چندين سال است که کار نظارت و بازرسي اصناف را انجام مي دهد اظهار کرد: البته قرار بود دولت اعتباراتي را در خصوص بازرسي و نظارت به اصناف پرداخت کنند که تا کنون پرداختي صورت نگرفته است.

وي ادامه داد: دولت قرار بود از محل جرايم صنفي اعتباراتي را در اختيار اتاق اصناف قرار دهد که بعد از گذشت سه سال هنوز مبلغي در اين خصوص پرداخت نکرده است.

رئيس اتاق اصناف مرکز استان مرکزي بيان کرد: امسال به دليل کمبود منابع مالي که داشتيم در ابتدا در بازرسي ها با مشکل روبه رو شده بوده ايم در ادامه با استفاده از نيروهاي بخش هاي ديگر توانستيم با ظرفيت قوي تر در بحث بازرسي و نظارت ورود پيدا کنيم.

زند اظهار کرد: اتاق اصناف استان مرکزي به منظور نظارت و بازرسي بازار شب عيد با 25 تيم از اول اسفندماه به صورت مقدماتي و از 10 اسفندماه به صورت رسمي کار را آغاز کرده است.

رئيس اتاق اصناف مرکز استان مرکزي با اشاره به اينکه بيش از 100 بازرس تخلفات صنفي را در بازار ايام پاياني سال را رصد مي کنند ادامه داد: از اين تعداد 50 بازرس در شهرستان اراک و مابقي در ساير شهرستان ها فعاليت دارند.

استفاده از ظرفيت هاي سازمان هاي مردم نهاد در بازرسي هاي اتاق اصناف

وي ادامه داد: در تلاش هستيم به منظور نظارت و بازرسي بهتر بازار شب عيد از ظرفيت هاي سازمان هاي مردم نهاد هم بهره بگيريم بر اين اساس در اين طرح، بازرسان سازمان هاي مردم نهاد به صورت نامحسوس تخلفات را به اتاق اصناف گزارش مي کنند و بازسان اتاق اصناف موضوعات را بررسي و پيگيري مي کنند.

زند به تخلفات صنوف اشاره کرد و گفت: درج قيمت، مجوز کسب و ارائه فاکتور از مهمترين مواردي است که بيشترين تخلفات صنفي را در بر مي گيرد به طوري که رعايت اين سه مورد از سوي کسب تخلفات صنفي را به مراتب کاهش خواهد داد.

رئيس اتاق اصناف مرکز استان مرکزي با بيان اينکه اکثر واحدهاي صنفي استان قيمت گذاري محصولات خود را انجام مي دهند افزود: بيش از 70 درصد از واحدهاي صنفي استان قيمت گذاري محصولات خود را انجام مي دهند.

فروش بيش از 100 هزار تومان بايد با صدور فاکتور باشد

وي در خصوص صدور فاکتور توسط واحدهاي صنفي بيان کرد: بر اساس قانون، فروشنده در صورت فروش زير 100 هزار تومان به اختيار مي تواند فاکتور صادر کند ولي در صورتي که فروشند بيش از 100 هزار تومان فروش داشته باشدحتما بايد فاکتور صادر کند در غير اين صورت مرتکب تخلف شده است.

زند با بيان اينکه برنامه ريزي هاي لازم براي ارائه صنوف در ايام تعطيلات نوروز انديشده شده است بيان کرد: بر اسا برنامه ريزي هاي صورت گرفته واحدهاي صنفي مورد نياز مردم در ايام تعيطلات نوروز به مردم خدمات ارائه مي کنند.

ساعت فعاليت صنوف در اراک

رئيس اتاق اصناف مرکز استان مرکزي به ساعت فعاليت صنوف در سطح شهر اراک اشاره اي کرد و گفت:بر اساس مصوبه کميسيون نظارت کليه تالارهاي سطح شهرستان اراک در 6 ماهه اول سال حداکثر تا ساعت 24 و در 6 ماهه دوم سال حداکثر تا ساعت 23?30 اجازه فعاليت دارند.

وي گفت: کليه واحدهاي صنفي اغذيهفروشي و رستورانها نظير فستفودها، ساندويچي، رستورانها، قوهخانه، چايخانه و سفرهخانه در 6 ماهه اول سال حداکثر تا ساعت 1?30 دقيقه بامداد و در 6 ماهه دوم سال تا ساعت 30 دقيقه بامداد ميتوانند فعاليت کنند.

زند افزود: چنانچه واحدهايي نياز به فعاليت بيشتر يا خارج از ساعت تعيين شده داشته باشند، ارائه فعاليت آنها با ارائه تقاضا به اتحاديه مربوطه و کسب نظر موافق اتاق اصناف و اطلاع اداره نظارت بر اماکن عمومي خواهد بود.

زند يادآور شد: رستههاي حليمپز، کلهپز، خبازان، خشکهپزان از رعايت ساعت کاري فوق مستثني هستند و ساعت کار صنوف در ماه مبارک رمضان حداکثر تا سحر است.

رئيس اتاق اصناف استان مرکزي گفت: چنانچه در ضوابط اختصاصي صدور پروانه کسب در رسته مشخص، ساعت کاري تعريف شده باشد مطابق همان عمل خواهد شد و آن رسته از شمول اين دستورالعمل مستثني خواهد بود.

وي خاطرنشان کرد: هر واحد صنفي که بخواهد بيش از اين ساعت هاي قانوني فعاليت داشته باشد بايد از اتاق اصناف مجوز دريافت کند.

نیمتا روزنامه های صبح کشور