رئيس اتاق اصناف استان ، اصناف را تنها قشرِ همواره همراه با نظام و مردم دانست و انتقادات رئيس دانشگاه علوم پزشکي استان را رد کرد.
«جمشيد زند» اظهار داشت: وقتي دانشگاه علوم پزشکي اعلام مي کند 80 درصد اصناف در زمينه ي رعايت پروتکل هاي بهداشتي همکاري مي کنند؛ چگونه از عدم همکاري سخن مي گويند!!
وي که رئيس اتحاديه توليدکنندگان ماسک و البسه پزشکي در استان است ، در خصوص توليد ماسک در استان گفت: استان مرکزي در توليد ماسک، علاوه بر اينکه خودکفاست، امکان صدور اين توليدات به استانهاي همجوار و حتي خارج از کشور را دارد؛ توليد ماسک هاي استان از استانداردهاي بالايي برخورداراست و همه آنها داراي تاييديه هاي دانشگاه علوم پزشکي هستند؛ از بهترين نوع مواد توليد ميشوند و به کليه ي واحدهاي داروخانه اي و فروشگاه هاي مورد تاييد علوم پزشکي عرضه مي گردد.
زند افزود: 20 هزار واحد توليد کننده ماسک در اراک و 40 هزار واحد کارگاهي و صنعتي در استان با ظرفيت توليد روزانه بيش از يک ميليون ماسک فعاليت دارند؛ که با توجه به جمعيت يک ميليون و 400 هزارنفري استان،مصرف روزانه استان حدود 60 درصد توليدات ماسک در استان برآورد شده است و مابقي به خارج از استان عرضه مي گردد.
دانشگاه علومپزشکي، نظارت بر داروخانهها را رها کرده و ماسک به قيمت بالاتر عرضه ميشود
وي تصريح کرد: عليرغم اينکه کارگاه هاي توليدي استان، ماسک را با ارزان ترين قيمت و با نرخ مصوب 700 تا 900 تومان به داروخانهها ميدهند؛ اما متاسفانه ن دانشگاه علوم پزشکي بر داروخانهها بر داروخانه ها نظارتي ندارد و مردم از ماسک ارزان بهرهمند نميشوند؛ چراکه قيمت مصوب عرضه ماسک 1300 تومان است؛ اما متاسفانه با توجه به فراواني توليدات و کيفيت بالا، به دليل منتصب بودن برخي واحدهاي داروخانه اي به برخي مسئولان، دانشگاهعلومپزشکي در اين شرايط خاص،کار نظارت بر داروخانهها را رها کرده و ماسک به قيمت بالاتر به مردم عرضه ميشود؛ که اين مسئله در اکثر قريب به اتفاق داروخانه هاي استان به چشم مي خورد.
اصناف در اسفندماه و در زمان اوج فروش پايان سال، اصناف کار را تعطيل کردند
زند در بخش ديگري از اظهارات خود گفت: اصناف از ابتداي شيوع کرونا در کنار کادر پزشکي بوده و با تامين و اهداء تجهيزات پزشکي، خون، پلاسما و اغلب با اهداء ميوه و شيريني، تمام تلاش خود را بر همکاري با کادر درمان، داشته است؛ اما اينگونه انتقاد از عملکرد اصناف غيرمنصفانه است.
رئيس اتاق اصناف استان ادامه داد: استان مرکزي به عنوان اولين استان در کشور، در اسفندماه و در زمان اوج فروش پايان سال، اصناف کار را تعطيل کرده و از سود فروش خود در پررونق ترين روزهاي کاري،صرف نظر کرده و واحدها را تعطيل کردند و تا پايان فروردين ماه همگام با کادر درمان، همراهي داشتند.
وي يادآور شد: اکنون با گذشت چند ماه، هنوز برخي واحدهاي صنفي اعم از رستوران ها و تالارها، فعاليت خود را آغاز نکرده اند.
بيتدبيري برخي مسئولان و گلايههاي نابجا از اصناف، اصناف را براي ادامه همکاري،دلسرد ميکند
زند تصريح کرد: بيمارستان آيت ا..خوانساري و وليعصر اراک شاهد همکاري هاي اصناف بوده و هستند؛ اما متاسفانه بيتدبيري برخي مسئولان و گلايههاي نابجا از اصناف، آنها را براي ادامه همکاري،دلسرد ميکند؛ چرا بايد هر دوره شيوع بيشتر کرونا را بر گردن اصناف بياندازند؟! در حالي که طبق آمار علوم پزشکي، 80 درصد اصناف، موازين و دستورالعمل ها را رعايت مي کنند.
حضور شيفتي همراهان بيماران کرونايي و مواردي از اين قبيل، از دلايل شيوع کرونا است
وي با انتقاد از عملکرد دانشگاه علوم پزشکي و متوليان ناظر گفت: باز بودن مطب هاي پزشکان بينظمي در بيمارستانها و ملاقاتهاي مکرر، حضور شيفتي همراهان بيماران کرونايي و مواردي از اين قبيل، دلايل مختلف شيوع کروناست؛ که هيچ نظارتي صورت نمي گيرد..
زند ادامه داد: اين دور از انصاف است اصنافي که در همه دهه هاي انقلاب، همراه مردم بوده و حتي قولهايي که به واسطه ي اين شرايط بحراني به آنان داده شده مبني بر پرداخت تسهيلات خسارات ناشي از کرونا، هيچگاه عملي نشده است، ولي همچنان به وظيفه خود عمل ميکنند.
تصميماتي که در ستاد کرونا در استان گرفته ميشود، مغاير با مصوبات ستاد ملي کرونا است
رئيس اتاق اصناف انتقاد کرد: تصميماتي که در ستاد کرونا در استان گرفته ميشود، مغاير با تصميمات و مصوبات ستاد ملي کرونا است؛ چراکه دور کاري ادارات در کشور مصوب شد، ولي در استان مرکزي، رئيس دانشگاه علوم پزشکي با دورکاري مخالفت کرد ؛ که اين خود، يکي از عوامل شيوع بيماري در سطح استان مي باشد.
از صبح تا ساعت 3بعدازظهر، اصناف تعطيل باشند
وي گفت: پيشنهاد ميکنيم که اولا در دورکاري ها و تعطيلي ها تجديد نظر شود؛ دوم اينکه به دليل آنکه بيشترين آمار کرونايي در استان، زنان خانه دار هستند، از صبح تا ساعت 15 بعدازظهر، اصناف تعطيل باشند؛ تا زنان خانهدار کمتر در بيرون از منزل و در معرض ابتلا قرارگيرند؛ و از ساعت 15 تا 21 اصناف فعاليت نمايند.
بيش از 50 درصد اصناف نيز درگير اين بيماري شده اند
زند ادامه داد: اميدواريم اين طرح و پيشنهاد ما در ستاد کرونا تصويب شود؛ اين پيشنهاد به نفع اصناف نيز مي باشد؛ زيرا بيش از 50 درصد اصناف نيز درگير اين بيماري شده اند.