کد مطلب : 7096
تاریخ مطلب : 1395/10/19
رئيس اتحاديه صنف فروشندگان پوشاک اراک : استفاده از توليدات داخلي، نياز به فرهنگ سازي دارد/با قاچاق کالا بايد ريشه اي تر برخورد شود
جعفر مددي رئيس اتحاديه صنف فروشندگان پوشاک اراک درباره واردات پوشاک گفت: واردات و قاچاق پوشاک يکي از مهمترين موانع توليد داخلي محسوب مي شود که بيشترين ضربه را بر پيکره توليد کنندگان داخلي وارد مي کند
مددي اظهار کرد: واردات کالا سبب مي شود که توليدات داخلي در انبارها انباشته و به کالاهايي کم ارزش تبديل شود.
رئيس اتحاديه صنف فروشندگان پوشاک اراک به مشکلات توليد کنندگان پوشاک اشاره و بيان کرد: علاوه بر افزايش ورود پوشاک وارداتي در سالهاي گذشته به کشور، مشکلاتي نظير قيمت گذاري نامناسب، مشکلات در قانون کار، هزينه بالاي توليد، ماليات ارزش افزوده، هزينه هاي گمرک براي واردات مواد اوليه، از مهمترين موانع توليد به شمار مي آيند که سبب مي شود هزينه توليد افزايش يابد و توليدات داخلي نتواند با کالاهاي خارجي رقابت کند.
مددي ادامه داد: پوشاک وارداتي اکثراً کيفيت آنها پايين است ولي به خاطر ارزان بودن، بازار فروش خوبي در مقايسه با پوشاک توليدات داخلي دارند.
وي با تاکيد بر اين که استفاده از توليدات داخلي فرهنگ سازي شود، گفت: پس از فرهنگ سازي بايد از توليد کننده داخلي حمايت شود و با ارائه تسهيلات با سود پايينتر، قيمت گذاري مناسب و کاهش هزينه هاي آب و برق براي توليدکنندگان، آنها را تشويق به توليدات بيشتر کنند.
رئيس اتحاديه صنف فروشندگان پوشاک اراک با بيان اين مطلب که مواد اوليه توليد شده در داخل کشور بعضا داراي سطح پائيني هستند، گفت: ورود مواد اوليه براي توليد پوشاک تنها به ورود پارچه خلاصه نمي شود، بلکه زيپ، دکمه و... نيز از خارج کشور وارد مي شوند. البته ممکن است اين اقلام در داخل کشور هم توليد شود ولي کيفيت آنها در سطح پايين است.
مددي با اشاره به اينکه با ورود کالاهاي وارداتي فرهنگ و مدهاي بيگانه در کشور رواج مي يابد، اظهار کرد: متاسفانه با رواج چشم و هم چشمي ها خريداران بيشتر به دنبال جنسهاي مارک هستند و کمتر به کيفيت اجناس توجه دارند. چند سالي است که کارگروه مد و لباس در سطح کشور تشکيل شده است که با رويکردي اسلامي و با ظاهري شيک در حال طراحي لباس هستند که بايد اين گونه اقدامات در سطح جامعه بيشتر نهادينه شود و با فرهنگ سازي مردم را به سمت استفاده از لباسهاي مطابق با فرهنگ اسلامي تشويق کرد.
وي با بيان اين مطلب که با قاچاق کالا بايد ريشه اي تر برخورد شود، خاطر نشان کرد: براي مبارزه با قاچاق، بايد مرزها بيشتر کنترل شوند و گمرک هم نظارتش را به صورت مکانيزه تر کند تا با شناسايي کالاهاي قاچاق، از ورود آنها به داخل کشور جلوگيري شود. البته امکانات و بودجه هاي ستاد مبارزه با قاچاق نيز بايد افزايش يابد تا اين ستاد بتواند در سطح گسترده تر عمل کند.